Prognose arbeidsmarkt en Het Nieuwe Werken

hnwABN-AMRO bericht 6 januari 2014 in een rapport dat de werkgelegenheid de komende tien jaar mogelijk nog laag blijft en dat de verwachte krapte op de arbeidsmarkt uitblijft. Belangrijkste reden is dat mensen langer doorwerken en dat het aantal werkende ouderen stijgt. Het aandeel van de werkende jongeren blijft dalen. ( bron: NRC 6 -1-2014) .
– Het ontbreken van krapte op de arbeidsmarkt is in het algemeen geen stimulans voor de ontwikkeling en introductie van nieuwe werkwijzen. Dat kan bijv. een rem zijn op Het Nieuwe Werken (HNW).
De meest opvallende kritiek in 2013 kwam van Yahoo-topvrouw Marissa Mayer. Die stuurde in februari een memo naar de medewerkers met de boodschap dat de organisatie niet langer thuiswerken ondersteunt en verwacht dat de medewerkers weer op kantoor komen werken. Interessant, natuurlijk heeft ze gelijk dat menselijk contact belangrijk is, maar HNW groeit nog steeds. Er zijn omgevingen waar HNW – mits verstandig toegepast, business case enz.- werkt en per saldo voordelen oplevert.
– Los van de extreme “believers” en “niet believers” is de grondtoon van de discussie en ontwikkeling dat HNW zich heeft gezet, in allerlei varianten. Dat komt niet alleen door de bezuinigingsmogelijkheden. Het wordt steeds duidelijker dat HNW aansluit bij een maatschappelijke trend. De werkgever wil meer eigen verantwoording en zeggenschap geven ( minder direct toezicht, meer sturen op proces en output) en de medewerker wil meer invloed op hoe hij werkt en wanneer hij werkt. De medewerker wordt daardoor steeds meer een ondernemende professional. Daarbij tekent zich ook af dat de online communities ( zoals deze) een belangrijkere rol gaan spelen bij samenwerking en communicatie.
– Een serieus probleem vormt de “NSA-kwestie.” Een randvoorwaarde voor HNW is altijd en overal bij je digitale gegevens kunnen komen en met je contacten kunnen communiceren. “Bring your own device” kwam daar nog eens bij als spontane vernieuwing. “Werken in de cloud” wordt dus even een probleem door de nieuw gesignaleerde veiligheidsrisico’s. Elke organisatie moet daar een eigen strategische afweging over maken.
– De werkloosheid onder de jongeren is uiteraard slecht voor de economie en voor de ontwikkeling van jongeren die het treft.

Share

Geef een reactie

Your email address will not be published.