Na het vertrek van de babyboomers wordt de organisatie opnieuw uitgevonden

organisatieDe babyboomers stromen massaal uit, of de politiek nu kiest voor 65 jaar of voor 67 jaar. Met enkele jaren is het bekeken. Het is echter niet zo dat het effect van dit afscheid gáát optreden; het treedt al op.
Onder druk van tijdelijke bezuinigingen en structureel toenemende problemen om vacatures te vervullen kraken de bestaande organisatiestructuren en werkprocessen nu al op veel plaatsen. Alles moet uit de kast worden getrokken om het met minder mensen te kunnen doen en in het uiterste geval zullen taken moeten worden afgestoten.
De erfenis van de babyboomers zal echter niet zomaar in afgeslankte vorm blijven bestaan. Dat kan niet en de aantredende generaties willen dat zeer waarschijnlijk ook niet.

De babyboomers laten getalsmatig zo’n groot gat achter dat er écht iets zal moeten veranderen binnen de organisatie. De organisatie zal daarom na het vertrek van de babyboomers of daarvoor al opnieuw worden uitgevonden.

De huidige jongeren die wél echt aan de weg willen timmeren zijn vaak goed opgeleid, wereldwijs (backpackend de wereld rond geweest) en in staat om te netwerken en te organiseren de organisatie binnen gekomen. Ze hebben een echt eigen kijk op de wereld (milieu, een mondiaal eerlijkere verdeling, het platte materialisme en de merken voorbij… ) en laten zich niet zomaar inpakken. Zij zoeken gelijkgestemden op en gaan vooral vluchtige samenwerkingsverbanden aan om hun doelen te realiseren. Natuurlijk streven ze naar een passende balans voor werk en privé en zullen dus Het Nieuwe Werken ook daarom omarmen.
Aan de oppervlakte kun je zo de wrijfpunten aangeven: “onze” organisatie is nog sterk gericht op structuur en stabiliteit: de organisatiehark, overlegorganen die jaren blijven bestaan incl. de bezetting, je voor een paar jaar binden aan medezeggenschap… Qua vorm gaan die jongeren eerder voor projectmatig werken, veel en vooral informele in- en externe contacten en dat alles natuurlijk met grote flexibiliteit en mobiliteit. Kortom, ze gaan het echt anders doen.

Share

Geef een reactie

Your email address will not be published.